Till innehåll på sidan

YH -yrkeshögskoleutbildningar

På Campus Åsö hittar du två yrkeshögskoleutbildningar för undersköterskor. Du kan välja att läsa Barnspecialistundersköterskeutbildning eller Specialistutbildad undersköterska inom anestesi, operation och intensivvård.

Utbildningarna är för dig som har arbetat minst ett år som undersköterska och som vill gå en eftergymnasial vidareutbildning inom sjukvården. Båda utbildningarna läser du under ett år och är på 200 yh poäng. Utbildningarna ger yrkeshögskoleexamen. 

Ny anordnare fr.o.m. 1 augusti

Utbildningarna drevs tidigare av Åsö vuxengymnasium men tas över av Frans Schartaus Handelsinstitut fr.o.m. 1 augusti 2021. Ny anordnare dock samma huvudman, Stockholms stad. Alla stadens YH-utbildningar samlas nu under ett och samma tak. Du hittar information om utbildningarna och skolan på Frans Schartaus webbplats: https://www.schartau.se/.

Vård- och omsorgscollege -Kvalitetsäkrade utbildningar

Båda utbildningarna är certifierade Vård- och omsorgscollegeutbildningar (VOC). Vård- och omsorgscollege är en kvalitetsstämpel som ställer krav på utbildninggen och elever som uppfyller kraven inom VOC tilldelas intyg eller diplom och brosch som är meriter inför en anställning inom vården.

YH-utbildningar för undersköterskor

 

Dela: