Till innehåll på sidan

YH -yrkeshögskoleutbildningar

På Campus Åsö hittar du två yrkeshögskoleutbildningar för undersköterskor. Du kan välja att läsa Barnspecialistundersköterskeutbildning eller Specialistutbildad undersköterska inom anestesi, operation och intensivvård.

Utbildningarna är för dig som har arbetat minst ett år som undersköterska och som vill gå en eftergymnasial vidareutbildning inom sjukvården. Båda utbildningarna läser du under ett år och är på 200 yh poäng. Utbildningarna ger yrkeshögskoleexamen. 

Vård- och omsorgscollege -Kvalitetsäkrade utbildningar

Båda utbildningarna är certifierade Vård- och omsorgscollegeutbildningar (VOC). Vård- och omsorgscollege är en kvalitetsstämpel som ställer krav på utbildninggen och elever som uppfyller kraven inom VOC tilldelas intyg eller diplom och brosch som är meriter inför en anställning inom vården.

Utbildningsstart och ansökan

Nästa kursstart för båda utbildningarna är den 16 augusti 2021. Du kan söka från hela landet men måste vara på plats i Stockholm under undervisningstiden; 16 augusti 2021 till 3 juni 2022 då undervisningen sker i klassrum i Campus Åsös lokaler på Blekingegatan 55, på Södermalm. Ordinarie ansökningsperiod 1 mars och stänger 30 april 2021.

Våra YH-utbildningar

 

Dela: