Våra utbildningar

Nu kan du söka vårens grundläggande och gymnasiala kurser

Nu är ansökan öppen till vårens grundläggande och gymnasiala kurser. Du hittar länkar till kommunernas ansökningssidor här Så ansöker du.

Kursstart 23 april: ......................ansök senast 24 februari

Kursstart 27 maj: ......................ansök senast 31 mars

Kurser och utbildningar

Hos oss på Åsö vuxengymnasium kan du välja om du vill läsa enskilda kurser, kurspaket, naturvetensapligt basårbarnskötarutbildning eller undersköterskeutbildning. Du kan välja om du vill läsa i klassrum eller på distans. Vi har kurser på både grundläggande eller gymnasial nivå. Vi erbjuder även en YH-utbildning för dig som vill studera till Barnspecialistundersköterska. Du hittar alla våra kurser och starttider för våren 2018 i vår kurskatalog.

Vårens kursutbud 2019

Nu kan hitta vårens kurser och utbildningar i vår nya kurskatalog. Kurskatalog våren 2019.

Grundläggande kurser

Grundläggande vuxenutbildning motsvarar grundskolans nivå. På grundskolenivå erbjuder vi över 20 olika kurser som bland annat Matematik, Engelska, Fysik, Historia och Svenska som andraspråk. De flesta av kurserna på grundläggande nivå är på tio veckor men några av våra kurser är under längre tid för dig som behöver mer tid för att nå dina studiemål.

Gymnasiala kurser

Gymnasial vuxenutbildning motsvarar gymnasieskolans kurser, vilket kräver att du har kunskaper motsvarande grundläggande nivå innan du kan söka gymnasiala kurser. Hos oss kan du välja mellan olika fristående kurser och du kan komplettera din utbildning för att få grundläggande eller särskild behörighet för vidare studier. Vi erbjuder gymnasiegemensamma kurser så som matematik, engelska och svenska och gymnasiearbete, men även ett stort urval av valfria kurser så som fotografisk bild, animation, programering, företagsekonomi, redovisning och japanska.

Yrkesutbildningar, kurspaket och basår

Åsö vuxengymnasium erbjuder två olika yrkesutbildningar; Undersköterskeutbildning och Barnskötarutbildning. Vi erbjuder även två olika kurspaket som är en sammanhängande utbildning med flera kurser inom ett yrkesområde. Våra kurspaket är inom yrkena Ekonomiassistent och Redovisningsassistent. Du kan även läsa vårt Naturvetenskapliga basår för att komplettera din behörighet inom de naturvetenskapliga ämnena.

Ansök till komvux på Åsö vuxengymnasium via din kommun

Ansök här!

Nu kan du söka vårens grundläggande och gymnasiala kurser

Dela:
Kategorier: