Våra utbildningar

Läs komvux i Stockholm! Åsö vuxengymnasium är Stockholm stads eget komvux och Stockholms största utbildningsanordnare för vuxenutbildning.

Vi är en skola med lärandet i fokus där du får möjlighet till uppbackning och stöd för att få förutsättningarna att nå dina studiemål. Det som kännetecknar Åsö vuxengymnasium är våra välutbildade och engagerade lärare. Över 98% av lärarna på Åsö vuxengymnasium är behöriga lärare. Många av våra lärare har även forskarutbildning med fördjupade ämneskunskaper.

Kurser och utbildningar

Hos oss på Åsö vuxengymnasium kan du välja om du vill läsa enskilda kurser, kurspaket, naturvetensapligt basårbarnskötarutbildning eller undersköterskeutbildning. Du kan välja om du vill läsa i klassrum eller på distans. Vi har kurser på både grundläggande eller gymnasial nivå.

Aktuella kursstarter komvux

Anmälan till vårens kurser öppnar 23 september

Kurstart 2 augusti

Kurstart 6 september
(kurser i matematik på 15 veckor)

Kurstart 11 oktober
Sista ansökningsdag 15 augusti

Grundläggande kurser

Grundläggande vuxenutbildning motsvarar grundskolans nivå. På grundskolenivå erbjuder vi över 20 olika kurser som bland annat Matematik, Engelska, Fysik, Historia och Svenska som andraspråk. De flesta av kurserna på grundläggande nivå är på tio veckor men några av våra kurser är under längre tid för dig som behöver mer tid för att nå dina studiemål.

Gymnasiala kurser

Gymnasial vuxenutbildning motsvarar gymnasieskolans kurser, vilket kräver att du har kunskaper motsvarande grundläggande nivå innan du kan söka gymnasiala kurser. Hos oss kan du välja mellan olika fristående kurser och du kan komplettera din utbildning för att få grundläggande eller särskild behörighet för vidare studier. Vi erbjuder gymnasiegemensamma kurser så som matematik, engelska och svenska och gymnasiearbete, men även ett stort urval av valfria kurser så som fotografisk bild, animation, programering, företagsekonomi, redovisning och japanska.

Yrkesutbildningar, kurspaket och basår

Åsö vuxengymnasium erbjuder två olika yrkesutbildningar; Undersköterskeutbildning och Barnskötarutbildning. Vi erbjuder även fyra olika kurspaket inom Ekonomi och marknadsföring som är en sammanhängande utbildning med flera kurser inom ett yrkesområde. Våra kurspaket är inom Digital marknadsföring, Ekonomi, Startup och Content Creator. Du kan även läsa vårt Naturvetenskapliga basår för att komplettera din behörighet inom de naturvetenskapliga ämnena, välj mellan klassrum och distans.

Ansök till komvux på Åsö vuxengymnasium via din kommun

Ansök här!

Ansök till komvux i Stockholm. Här hittar du information om hur du ansöker till komvux.

Kategorier:
Ingress: