Våra utbildningar

Kurser och utbildningar

Hos oss på Åsö vuxengymnasium kan du välja om du vill läsa enskilda kurser, kurspaket, naturvetensapligt basårbarnskötarutbildning eller undersköterskeutbildning. Du kan välja om du vill läsa i klassrum eller på distans. Vi har kurser på både grundläggande eller gymnasial nivå.

Vårens kursutbud och kursstarter 2020

Nu kan ta del av vårens kurser och utbildningar i vår nya kurskatalog. Kurskatalog våren 2020.​ Nedan ser du aktuella ansökningsperioder för våren 2020.

• Kursstart 6 januari
    Sista ansökningsdag 10 november
    Sök öppnar senast 22 oktober

• Kursstart 10 februari
    Distanskurser och SVA-grundläggande
    Sista ansökningsdag 15 december

• Kursstart 16 mars
    Sista ansökningsdag 19 januari

• Kursstart 25 maj
    Sommarkurser på 5 veckor
    Sista ansökningsdag 29 mars

Grundläggande kurser

Grundläggande vuxenutbildning motsvarar grundskolans nivå. På grundskolenivå erbjuder vi över 20 olika kurser som bland annat Matematik, Engelska, Fysik, Historia och Svenska som andraspråk. De flesta av kurserna på grundläggande nivå är på tio veckor men några av våra kurser är under längre tid för dig som behöver mer tid för att nå dina studiemål.

Gymnasiala kurser

Gymnasial vuxenutbildning motsvarar gymnasieskolans kurser, vilket kräver att du har kunskaper motsvarande grundläggande nivå innan du kan söka gymnasiala kurser. Hos oss kan du välja mellan olika fristående kurser och du kan komplettera din utbildning för att få grundläggande eller särskild behörighet för vidare studier. Vi erbjuder gymnasiegemensamma kurser så som matematik, engelska och svenska och gymnasiearbete, men även ett stort urval av valfria kurser så som fotografisk bild, animation, programering, företagsekonomi, redovisning och japanska.

Yrkesutbildningar, kurspaket och basår

Åsö vuxengymnasium erbjuder två olika yrkesutbildningar; Undersköterskeutbildning och Barnskötarutbildning. Vi erbjuder även tre olika kurspaket inom Ekonomi och marknadsföring som är en sammanhängande utbildning med flera kurser inom ett yrkesområde. Våra kurspaket är inom yrkena Digital marknadsföringsassistent, Ekonomiassistent och Startup. Du kan även läsa vårt Naturvetenskapliga basår för att komplettera din behörighet inom de naturvetenskapliga ämnena, välj mellan klassrum och distans.

Ansök till komvux på Åsö vuxengymnasium via din kommun

Ansök här!

När du ansöker till komvux så ansöker du via din kommuns ansökningssida. Du hittar länkar till kommunernas ansökningssidor här nedan.

Kategorier: