Undersköterskeutbildning

Certifierat Vård- och omsorgscollege A+B+C, 1500 poäng

Undersköterskeutbildningen på Åsö vuxengymnasium är en certifierad yrkesutbildning för dig som vill jobba inom vården. Utbildningen består av 1500 poäng enligt Vård- och omsorgscollege riktlinjer. Utbildningens längd är beräknad till tre terminer. Att studera på komvux är gratis och du har rätt att söka CSN. Läs mer om att studera på komvux på sidan komvux. Aktuell kursstart är 6 augusti. Ansök senast 10 juni. Du kan välja om du vill läsa utbildningen i klassrum eller på distans. Läs mer om undersköterskeutbildningen här. Läs mer om hur du ansöker på Så ansöker du.

Förkunskaper, kursform och kursstarter

Poäng A+B: 1100 poäng
Poäng C (fördjupning med inriktning Hälsa och sjukvård/Äldreomsorg): 400 poäng
Förkunskaper: Grundskola eller motsvarande
Kursform: Klassrum eller distans
Studietakt: 100 %
Utbildningens längd: A+B är på 1 år (två terminer) och C är på en termin
Starter höst 2018: 6 augusti och 15 oktober
Sista ansökningsdag: 10 juni och 19 augusti. Ansök här (använd kurskod nedan)
Kurskod A+B KLASSRUM med start i augusti: ÅV8VOABK
Kurskod A+B DISTANS med start i augusti: ÅV8VOABD

Undersköterskeutbildningens innehåll

Under utbildningen läser du bland annat kurserna: Medicin 1, Vård- och omsorgsarbete och Psykiatri. I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) där du får pröva dina kunskaper på riktigt på ex. ett sjukhus, omsorgsboende eller vårdcentral. Det som kännetecknar Åsö vuxengymnasiums undersköterskeutbildning bäst är våra välutbildade och engagerade lärare. Våra yrkeslärare har lång arbetslivserfarenhet från olika delar av vården och fördjupade ämneskunskaper.

Läs mer om utbildningen i PDF:en nedan:

Certifierat Vård- och omsorgscollege

Åsö vuxengymnasium är sedan januari 2018 certifierat Vård- och omsorgscollege (VOC). Certifieringen omfattar Åsö vuxengymnasiums 

undersköterskeutbildning. Vård- och omsorgscollege är en kvalitetsstämpel som ställer krav på arbetsliv och utbildning. För att få använda namnet och logotypen krävs ett godkännande av föreningen Vård- och omsorgscollege. Bedömningen görs utifrån sju respektive tio kvalitetskriterier på regional eller lokal nivå och resulterar i en certifiering. Ytterligare mervärden är att skolans lärare medverkar i VOC insatser för kompetensutveckling och att elever som uppfyller kraven inom VOC tilldelas intyg eller diplom och brosch som är meriter inför en anställning inom vården. Vård- och omsorgscollege finns sedan tidigare som gymnasieutbildning i Stockholm på Kungsholmens västra gymnasium men det har inte tidigare funnits på Komvux eller YH. Åsö vuxengymnasium är först i Stockholm med det nya konceptet för vuxenutbildning. Läs mer på: vo-college.se.

Framtida yrkesutgångar och efterfrågan

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som undersköterska, vårdare, skötare, personlig assistent eller boendestödjare. Potentiella arbetsplatser för undersköterskor är bland annat vård och omsorgsboende för äldre, akutsjukvården, vårdcentraler, hemtjänsten och hemsjukvården. Det finns en stor efterfrågan av utbildad personal inom vård och omsorg.

Förkunskaper, kursstarter och kurslängd

För att kunna läsa Undersköterskeutbildningen hos oss krävs det att du har grundläggande behörighet motsvarande grundskola. Vård- och omsorgsutbildningen på Åsö vuxengymnasium består av 1500 poäng enligt VOC riktlinjer. Utbildningens längd är beräknad till tre terminer. Nivå C är en fördjupning där du kan välja mellan inriktningarna Hälsa och Sjukvård och Äldreomsorg. Hos oss kan du välja att läsa utbildningen i klassrum eller på distans. Läser du utbildningen på distans skriver du alla prov och gör obligatoriska moment i skolans lokaler. Du söker utbildningen som ett kurspaket. Utbildningen startar fyra gånger per år; januari, mars, augusti och oktober. För att läsa mer om kursstarter för Undersköterskeutbildningen hösten 2018 klicka på den lila gröna nedan. Du ansöker till utbildningen via länken till din kommun.

Ansök här via din kommun

Stockholms kommun»
Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholms och Österåker kommun»
Solna kommun»
Sollentuna kommun»
Nacka kommun»
Värmdö kommun»
Upplands Väsby kommun»
Övriga kommuner

 

Dela: