Studie- och yrkesvägledning

Du som är elev på Åsö vuxengymnasium och SIFA kan vända dig till våra Studie- och yrkesvägledare för att få hjälp med din fördjupade individuella studieplan.

Våra Studie- och yrkesvägledare (SYV) stödjer dig som elev och önskar få hjälp med din fördjupade individuella studieplan.

I ett vägledningssamtal ger vi en fördjupad vägledning kring studier och yrkesliv, utifrån din bakgrund, nuvarande studier och framtida mål. Vi skapar tillsammans en fördjupad individuell studieplan. För bokning av individuellt vägledningssamtal kan du ringa under telefontiderna eller skicka e-post. Förbered ditt möte genom att ta med dina betygsdokument från andra skolor samt fundera vad du vill ha ut av samtalet.

Är du inte elev hos oss ännu?

Vi på skolan arbetar inte med antagning. Du söker alltid din komvuxutbildning via din kommuns webbsida. Sista dag att söka kurser är vanligtvis 8 veckor innan kursstart. Kontakta din hemkommun för mer information.

OBS! Är folkbokförd i Stockholm behöver du kontakta Vuxenutbildningscentrum för frågor och hjälp med ansökan, studieplanering och information inför komvuxstudier och information om Studiestartsstöd. Du hittar deras telefontider, chatt och mejladress här: https://vuxenutbildning.stockholm/vuxenutbildningscentrum/
Är du folkbokförd i annan kommun än Stockholm kontaktar du vuxenutbildningen (Komvux) i din hemkommun.

Är du klar med dina studier och vill sätta ihop din Gymnasieexamen eller Slutbetyg?

För dig som är folkbokförd i Stockholm

Om du läser din sista kurs vid Åsö vuxengymnasium ska du kontakta oss SYV på skolan. Se kontaktuppgifter nedan. Läser du sista kurs vid annan skola ska du beställa examensbevis eller slutbetyg hos Vuxenutbildningscentrum. https://vuxenutbildning.stockholm/vuxenutbildningscentrum/

För dig som är folkbokförd i annan kommun än Stockholm

Kontakta Vuxenutbildningen (Komvux) i din hemkommun för att beställa Gymnasieexamen eller Slutbetyg.

Betygsbeställning av enstaka kurser, studieintyg, diplom, kallelse och dylikt

Vill du beställa ett tidigare utfärdat Slutbetyg eller Gymnasieexamen från Åsö vuxengymnasium, betygsbeställning av enstaka kurser, studieintyg, diplom eller har frågor om kallelser, välkomstmejl eller dylikt ska du ta kontakt med skolans expedition på; asovuxengymnasium@edu.stockholm.se.

Med anledning av coronaviruset önskar vi att du som är elev hos oss i första hand kontaktar oss under telefontiderna eller skickar e-post. Se mer info om Drop in på Moodle.

Telefontider

Under våra telefontider svarar vi på kortare frågor gällande dina studier, du kan beställa slutbetyg eller examensbevis samt boka tid för vägledningssamtal. Våra telefontider är till för våra elever på Campus Åsö (Åsö vuxengymnasium och SIFA).

Telefonnummer: 08-508 49 580

Sommarens telefontider (gäller 31 maj - 30 juli)

Måndag: 10.00-11.00
Tisdag: 10.00-11.00
Torsdag: 10.00-11.00

Ordinarie telefontider

Måndag: 10.00-11.00 och 13.30-14.30
Tisdag: 10.00-11.00 och 13.30-14.30
Onsdag: 10.00-11.00
Torsdag: 10.00-11.00 och 13.30-14.30

Ställ dina frågor via mejl

asosyv@edu.stockholm.se

Vi besvarar i turordning och vanligtvis får du svar inom tre helgfria vardagar (måndag-fredag).

Studie-och yrkesvägledare på Campus Åsö för elever

Caroline Nilsson

Carl Stensson (föräldrarledig)

David Widestrand

Åsa Lovekrans

Vivi Johansson

Viktiga datum om Betyg, Slutbetyg och examensbevis

Handläggningstiden för att sätta ihop ett Slutbetyg eller examensbevis är mellan en och två veckor, så var ute i god tid, speciellt i slutet av terminen. Tänk på att du måste lämna in betygsoriginal från andra skolor när du ska sätta ihop dina enstaka betyg till ett Slutbetyg eller examensbevis. Måndagen den 21 juni är sista dagen att beställa Slutbetyg eller Gymnasieexamen till oss SYV på Campus Åsö för att vi ska ha möjlighet att hinna utfärda till sista kompletteringsdatum 5 juli. Du kan ringa oss under våra telefontider eller mejla in din beställning till oss.

Möjligheten att utfärda slutbetyg i komvux förlängs till 1 juli 2025
För att underlätta för de elever som drabbas av nedstängningen av den kommunala vuxenutbildningen (komvux) under den rådande coronakrisen har regeringen beslutat om en ändring som innebär att slutbetyg från komvux på gymnasial nivå får utfärdas fram till och med den 1 juli 2025. För att slutbetyg även fortsatt ska ge behörighet till utbildning inom högskolan eller yrkeshögskolan ska äldre bestämmelser om sådan behörighet fortsätta att gälla för den som senast den 1 juli 2025 har fått slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning.

För dig som sökt till Universitet och Högskola med start HT 2021 är sista dagen att komplettera dina betyg till högskola och Universitet är den 5 juli 2021. Tänk på att du själv måste ladda upp eller kontrollera att dina betyg syns på din sida på antagning.se.

Mer information från oss hittar du på Moodle under ”Information från studie- och yrkesvägledarna”.