Sfi med yrkeskurser för Undersköterska

Sfi-kombo för Undersköterskor på Åsö vuxengymansium är för dig som läser sfi-nivå D på studieväg 2. Du läser sfi samtidigt som du läser yrkesutbildningen för Undersköterska. Det är brist på utbildad personal inom vården. Efter utbildningen så har du stora chanser att få jobb som undersköterska på ett sjukhus, vårdcentral, vårdhem eller äldreboende. Nästa kursstart Sfi-kombo för Undersköterska är 10 februari. Ansökan är öppen. Ansök här.

Om utbildningen

• Utbildningen är för dig som har betyg i SFI i 2C. Du får ej ha betyg i kurs SFI 2D eller ha påbörjat studier i grundläggande svenska som andraspråk
  • Utbildningenär för dig som vill arbeta inom sjukvården som undersköterska, vårdare, boendestödjare eller personlig assistent
  • Du ska ha ett stort intresse för att arbeta med människor
  • Utbildningen Sfi i kombination med yrkeskurser för Undersköterska är en certifierad utbildning enligt Vård- och omsorgscollege
  • Om du blir klar med sfi fortsätter du med Svenska som andraspråk grundläggande
  • Du läser svenska som andraspråk och kurser från Vård- och omsorgsprogrammet
  • Yrkesläraren och sfi-läraren samarbetar i yrkesutbildningen och du får mycket hjälp med yrkesspråket
  • Utbildningen är heltid (100%) på dagtid i klassrum
  • Yrkesutbildningen är på heltid och man studerar ca 30 timmar i veckan i skolan
  • Du är i skolan måndag till fredag mellan ca 8.00-16.00
  • I utbildningen ingår APL – Arbetsplatsförlagt lärande
  • Under den perioden måste du följa du din handledares arbetstider: det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen, eller att du arbetar på kvällar och helger
  • Du gör tre praktiker på heltid (APL) under utbildningen
  • Efter avslutad utbildning kan du arbeta som undersköterska
  • Det finns stor efterfrågan av utbildad personal inom vården
  • Du har rätt att söka studiemedel från CSN

Information om kursstart 10 februari

Utbildningen börjar: 10 februari 2020

Utbildningen slutar: 8 oktober 2021

Utbildningens längd: 87 veckor

Schema: Heltid under dagtid, praktik ingår i utbildningen

Skola: Campus Åsö, Blekingegatan 55, T-bana Skanstull

Antagningskrav: Du ska ha fått betyg i kurs SFI 2C. Du får ej ha betyg i kurs SFI i 2D eller ha påbörjat studier i grundläggande svenska som andraspråk.

Kommun: Du måste vara folkbokförd i Stockholms stad

Mer information om sfi kombo: Läs mer om sfi kombo här sfi och yrkesutbildning i kombination.

Sista ansökningsdag: 15 december

Ansökan: Ansökan är öppen. Du ansöker online via länken Ansök här. Om du vill läsa mer om hur du ansöker läs vår PDF Manual hur du ansöker till sfi kombo. Om du uppfyller förkunskapskraven kommer du att bli kallad till ett obligatoriskt informationsmöte på Vuxenutbildningscentrum via e-post senast två veckor efter sista ansökningsdag.