Sfi med yrkesinriktning Barn och Ungdom

Läser du sfi studieväg 2? Vill du jobba med barn eller ungdomar i framtiden? På måndag den 13 maj startar vi kursen Sfi med yrkesinriktning Barn och ungdom hos oss på Åsö vuxengymnasium. Kursen är på 15 månader. Lär dig svenska samtidigt som du lär dig om yrkena barnskötare och elevassistent. Observera att denna utbildning är på sfi-nivå och är en förberedande utbildning och ger dig möjlighet att efter utbildningen söka en kombinationsutbildning. Du gör sfi-prov under utbildningen och om du blir godkänd får du sfi-betyg.

SFY -Sfi med inriktning Barn och Ungdom

Utbildningens innehåll: Du studerar svenska samtidigt som du lär dig mer inom ett yrke. Fokus ligger på den typ av språk som används inom ditt yrke. Målet är att du ska klara språket på en yrkesutbildning inom vård och omsorg när du är klar med dina sfi-studier.

Start: 13 maj 2019. Ansökan är stängd.

Dag och tid: Måndag till fredag 9.00-16.00

Adress: Blekingegatan 55, T-bana Skanstull

Kurslängd: Sfi med inriktning mot yrke är på ca 15 månader, heltid 30 timmar per vecka

Ansökan: Ansökan är stängd. För information kontakta Vuxenutbildningscentrum, Rosenlundsgatan 52. Vuxenutbildningscentrums information om sfi.

Öppettider till vuxenutbildningscentrum

Måndag klockan 10.00–14.30
Tisdag klockan 10.00–14.30
Onsdag klockan 13.00–17.00
Torsdag klockan 10.00–14.30

Detta ingår i utbildningen

Du börjar med en introduktionskurs på 16 veckor. Här ingår information om yrket du valt, vilka möjligheter som finns till jobb och fortsatta studier, samhällsorientering och arbetslivsorientering. Du studerar ca 30 timmar i veckan i skolan. Efter skolan måste du studera mycket själv. Utbildningarna inom sfi med yrkesinriktning tar 15 månader på heltid med individuella avstämningar. Efter utbildningen finns det möjlighet att fortsätta att studera inom det yrke du har valt.

˗ Utbildningen är för dig som läser studieväg 2 SFI B.

˗ Utbildningen är på heltid i 15 månader och den börjar med en introduktionskurs på 8 veckor.

I utbildningen ingår:

• Undervisning i svenska (sfi 2, b och c)

• Undervisning om det svenska samhället och arbetsmarknaden

• Fokus på ord som används i arbetet

• Matematikundervisning

• Studieteknik

• Undervisning om yrket och branschen

• Undervisning i hur hälsa för att främja lärande

• Undervisning i hur man arbeta digitalt och med datorer

• Möten med personer som arbetar inom branschen som kan berätta om sina jobb

• Studiebesök

• Vägledning och studiecoachning

Du ska:
- vara folkbokförd i Stockholm
- ha personnummer och
- vara minst 16 år.

Ta med dig legitimation eller pass när du gör din ansökan på Rosenlundsgatan 52.

Kontaktuppgifter till Vuxenutbildningscentrum hittar du här: Vuxenutbildningscentrum information om sfi

Om du är EU/EES-medborgare eller medborgare i Schweiz ska du ha uppehållsrätt (arbete, studier) och vara bosatt i Stockholm. Ta med pass (för att visa medborgarskap).