Sfi kurser och komboutbildningar

Vill du lära dig svenska och samtidigt lära dig ett yrke? Då kan du läsa någon av Åsö vuxengymnasiums SFI-utbildningar med fokus på ett yrke. Du kan välja mellan att läsa SFI med yrkesinriktning (SFY) eller SFI i kombination med yrkeskurser (SFI-kombo). Du kan välja mellan yrkena Barnskötare, Handel och lager eller Undersköterska. Vi har även SFI för dig som har jobbat som lastbilsförare.

Hos oss på Åsö vuxengymnasium kan du som läser SFI-kurserna 2B, 2C eller 2D läsa en kombinationsutbildning där du läser både svenska och yrkeskurser. Vi erbjuder både SFI med yrkesinriktning (SFY) och SFI i kombination med ett yrke (SFI-kombo).

SFY -SFI med yrkesinriktning

SFI-kombo

SFL - Svenska för lastbilsförare

SFI på distans studieväg 3

Ibland kan det vara svårt att kombinera studier med arbete, föräldraledighet eller något annat. Då kan distansstudier kanske passa bättre. Nu kan du studera studieväg 3, sfi-nivå C och D på distans på SIFA. Du väljer själv dina tider och studerar vid en dator och kommunicerar med lärare och andra elever via en lärplattform.

SFI på distans på SIFA

Kontakta gärna Vuxenutbildningscentrum på Rosenlundsgatan 52 för mer information om sfi-utbildningar med fokus på arbete och vidare studier.