Sfi-kombo

Läser du på sfi och vill snabbt ut i jobb? Då kan du läsa en sfi-komboutbildning hos oss på Åsö vuxengymnasium. Du kan välja mellan yrkena barnskötare, handel och lager samt undersköterska.

På Åsö vuxengymnasium erbjuder vi tre olika sfi-komboutbildningar. Läs mer om varje utbildning genom att klicka på länkarna nedan. Aktuell kursstart för våra sfi-komourbildningar är den 6 september. Sök senast 11 juli.

Se vår film ovan och få svar på de vanligaste frågorna om kombinationsutbildningar.

Om utbildningarna​

• Utbildningarna är på heltid.
  • Utbildningarna är gratis.
  • Du läser kurser i svenska på sfi-nivå samtidigt som du läser kurser som ingår i en yrkesutbildning.
  • Utbildningarna är för dig som är folkbokförd i Stockholms stad.
  • Utbildningen är på dagtid, på heltid och du studerar ca 30 timmar i veckan i skolan.
  • Du praktiserar (APL) en gång varje termin.
  • Yrkesläraren och läraren i svenska samarbetar under lektionerna så att du får mycket stöd med språket.
  • Efter avslutad utbildning kan du arbeta som undersköterska.
  • Du har rätt att söka studiemedel från CSN.
  • När utbildningen är slut får du gymnasiebetyg. Du som har gjort sfi-prov under utbildningen och har blivit godkänd får också sfi-betyg.

Våra sfi-kombo-utbildningar

Sfi-kombo - Barnskötare