Till innehåll på sidan

Prövningar

Vi på Åsö vuxengymnasium erbjuder prövningar två gånger per år; vår och höst. Vi erbjuder prövningar i de kurser som vi erbjuder i vårt kursutbud.

Prövningar våren 2021

Anmälan till våra prövningar i april är stängd. Anmälan till våra prövningar i maj öppnar 13 april kl. 13.00. Prövningsplatserna brukar fyllas snabbt och det är först till kvarn som gäller.

Läs mer om vilka kurser vi erbjuder prövning i och dagar och tider för vårens prövningar på sidan Prövningstider och sista betalningsdag.

Vad är en prövning?

Om du vill höja eller saknar betyg i en viss kurs kan du göra en prövning hos någon av skolorna som anordnar vuxenutbildning. Det innebär att du på egen hand läser in en kurs enligt kursplan och tentar - i de flesta fall både skriftligt och muntligt. Beroende på ämne kan även andra delar ingå, ex. laborationer eller andra praktiska moment. Hos oss på Åsö vuxengymnasium kan du endast skriva prövningar i kurser som vi har i vårt aktuella kursutbud. Se hela vårt kursutbud här. 

OBS! Det är viktigt att du själv går in på prövningskurssidan för önskad prövning och läser noga om vilka förberedelser som krävs. Det finns annars en risk att du missar moment som ingår i prövningen eller att du inte hinner förbereda dig i tid.

Aktuella prövningar 2021

Med anledning av coronaviruset Covid-19 erbjuder vi endast prövningar i några få ämnen och endast ett fåtal platser per ämne. Läs noga igenom informationen nedan innan du anmäler dig till en prövning. 

Vilka ämnen erbjuder vi prövningar i maj 2021?

Anmälan

  • Anmälan öppnar tisdagen 13 april kl. 13.00.
  • Länk till anmälningssidan: Prövningar vår 2021 
  • Sista anmälningsdag är 20 april eller när platserna är fyllda
  • I anmälnings/betalningslänken, som du får mejlat till dig efter att du har anmält dig, finns information om sista betalningsdag
  • Det är först till kvarn som gäller

Prövningar

En prövning är en skriftlig och i de flesta fall även en muntlig examination på hela kursen, där du självständigt visar att du behärskar kunskapskraven utifrån kurs/ämnesplanen. 

  • Du får ingen handledning inför prövningen utom den information som finns på anordnarens webbsida
  • Både vid skriftligt och muntligt prov krävs legitimation (fotolegitimation)
  • Den prövande är själv ansvarig för att anmälan avser korrekt kurs
  • 1-2 veckor före prövningen kommer du att, till din angivna e-postadress, få en kallelse till prövningen

Vilka ämnen kan jag göra prövning i på Åsö?

Med anledning av de restriktioner vi behöver följa med anledning av coronaviruset Covid-19 så erbjuder vi endast prövningar i kurserna blå rutan ovan. Vanligtvis anordnar vi prövningar i ämnen vi normalt undervisar i. Se vårt kursutbud: kursutbud

Dela:
Ingress: 
Vi på Åsö vuxengymnasium erbjuder prövningar två gånger per år; vår och höst. Vi erbjuder prövningar i de kurser som vi erbjuder i vårt kursutbud.