Information om kursstart 4 januari

Du som ansöker till en klassrumskurs på Åsö vuxengymnasium med start 4 januari kommer med anledningen av Covid-19 att i huvudsak ta del av undervisningen digitalt, i form av fjärrundervisning. Ansökan till kursstart 4 januari är nu öppen och stänger 8 november.

Fjärrundervisning på Åsö vuxengymnasium innebär att:

• du i huvudsak kommer att studera hemifrån med hjälp av digitala verktyg
  • du behöver vara tillgänglig under utsatt kurstid för att kunna ta del av digitala genomgångar, grupparbeten och andra typer av kursmoment
  • din kurs startar genom att du få ett välkomstmejl från din lärare vid kursstart med information om kursens upplägg och information om hur du loggar in i lärplattformen
  • du kommer inte att bli kallad till skolan för din första lektion

OBS! När situationen tillåter så kommer de kurser som är sökta som klassrumsundervisning att gå tillbaka till undervisning i skolans lokaler.

Läs mer om hur vi arbetar aktivt för att begränsa spridningen av Covid-19 samt hur du kommer i kontakt med studieadministration, studie- och yrkesvägledning, studiestöd och bibliotek på sidan Covid-19.

Skillnaden mellan fjärrundervisning och distansundervisning

Vad är fjärrundervisning?

Enligt Skolverket är fjärrundervisning interaktiv undervisning som bedrivs med informations- och kommunikationsteknik där elever och lärare är åtskilda i rum men inte i tid.

Vad är distansundervisning?

Enligt Skolverket kan elever och lärare i distansundervisningen vara åtskilda i både rum och tid. Distansundervisning kan vara såväl analog som digital. Elever och lärare är oftast åtskilda, men kan arbeta tillsammans i realtid eller till exempel med uppgifter som ska göras inom utsatt tid. Ofta använder elever och lärare gemensamma ytor som delade dokument, videosamtal och chattar.

Kursutbud och ansökan

Du hittar våra kurser, basår och yrkesutbildingar på sidan Komvux. Där kan du klicka dig vidare till de kurser och utbildingar som du är intresserad av. Du ansöker till våra kurser via din kommun. Du hittar information om hur söker på sidan Så ansöker du. Ansök senast söndagen 8 november.