Åsö Vuxengymnasium på TV4 Nyheterna

Tisdagen den 4 februari sände TV4 Nyheterna ett inslag om YFI och Åsö vuxengymnasiums sfi-komboutbildningar. I intervjun berättar sfi-elever som läser till undersköterska om utbildningen och om hur de snart är ute på arbetsmarknaden. Med i inslaget är även rektor Tobias Fannkvist som berättar om utbildningarnas upplägg och hur många som får jobb direkt efter utbildningen.

Se TV-inslaget från TV4 Nyheterna här

Om Kombinationsutbildningar

Du som läser sfi studieväg 2 nivå C och D kan läsa en sfi-kombo utbildning (sfi och yrkesutbildning på gymnasial nivå samtidigt). Utbildningen är oftast på 2 år och ger dig en yrkesutbildning samtidigt som du lär dig svenska

Sfi-komboutbildningar på Åsö vuxengymnasium

Ansökan och utbildningsstarter

Just nu är ansökan öppen till utbildningarna sfi-kombo barnskötare och sfi-kombo undersköterska. Ansök senast 23 februari. Utbildningarna startar 20 april 2020. Du ansöker vi Stockholms stads ansökningswebb. Om du behöver hjälp att ansöka kan du läsa vår Ansökningsmanual eller gå till Vuxenutbildningscentrum på Roselundsgatan 52 så hjälper dem dig på plats. Du hittar öppettiderna på Vuxenutbildningscentrums webbplats.

Samarbete för bättre stöd

Läraren i svenska och läraren i yrkeskurserna samarbetar under lektionerna för att du ska få bästa förutsättning att både lära dig yrket men även förbättra dina kunskaper i svenska. Du läser en sfi-kombo utbildning på heltid och är i skolan från måndag till fredag mellan ca 8.00 och 16.00.

Utbildningarna har goda resultat

De flesta som har gått ut en kombinationsutbildning har fått godkända betyg och många av de som har fullföljt hela utbildningen har fått jobb – ofta på sin praktikplats.