Åsö vuxengymnasium arrangerar examensceremoni för komvuxstuderande

Onsdagen 12 juni arrangerar Åsö vuxengymnasium sin allra första examensceremoni för vuxna. Under ceremonin, som är den första i sitt slag, får komvuxstuderande som tagit ut gymnasieexamen eller slutbetyg från Åsö vuxengymnasium chans att fira sin examen med familj och vänner.

Initiativet till examensceremonin kommer ursprungligen från en grupp komvuxelever på Åsö vuxengymnasium som önskade få fira sin examen likt elever som tar examen från gymnasiet. Examensceremonin infaller samma vecka som många gymnasieelever i Stockholm tar studenten. Alla elever som är folkbokförda i Stockholm och som har tagit ut gymnasieexamen eller slutbetyg från Åsö vuxengymnasium under 2018 och våren 2019 har fått en inbjudan till ceremonin. På onsdag får de elever som anmält sig till ceremonin ta emot diplom, hyllningstal och chans att fira sin examen med familj och vänner. 

Ceremonin inleds med hyllningstal från Avdelningschef för vuxenutbildningen i Stockholms stad Bengt Jönsson och rektor för skola Teori Sirpa Wahlberg Borgström. De studerande tilldelas därefter ett diplom och en blomma. Firandet fortsätter sedan i skolans bibliotek där det bjuds på musik, kaffe, te och cupcakes.

Program

10.00  Rektor för skola Teori Sirpa Wahlberg Borgström välkomnar alla

10.10  Avdelningschef för vuxenutbildningen i Stockholms stad Bengt Jönsson håller ett kort tal till de studerande

10.20  Utdelning av diplom och blomma till alla studerande

10.30-11.30  Mingel med fika och musik i skolans bibliotek och i H-korridoren

11.30   Avslut

Dela: