Överlevande från Förintelsen föreläser på Åsö vuxengymnasium

Välkommen till Emerich Roths föreläsning "Hatets mekanismer" onsdagen den 15 februari. Du som är elev på Åsö vuxengymnasium är varmt välkommen till Emerich Roths föreläsning "Hatets mekanismer" i skolans aula klockan 13.00.

Emerich Roth överlevde fem av nazisternas koncentrationsläger. När han var 26 år gammal kom han till Sverige och har under sitt liv arbetat som terapeut, kurator, socialarbetare och slutligen som chef för ett behandlingshem för ungdomar med missbruksproblem.

Under sin föreläsning berättar han om hatets och våldets grundorsaker och om hur man kan hjälpa människor som söker sig till hatiska och rasistiska grupperingar. Emerich berättar även om sitt liv under andra världskriget då större delen av hans familj systematiskt dödades av nazisterna.Emerich Roth är en av grundarna av Föreningen Förintelsens Överlevande och har sedan 1992 besökt mer än 1 000 skolor. Han är även initiativtagare till EXIT, som är Fryshusets satsning på att hjälpa ungdomar att lämna nazistiska och rasistiska gäng.

Dela: