Till innehåll på sidan

Fysik 2, 100p

Kurskod: FYSFYS02

Prövningen utgår från Skolverkets ämnesplan, centralt innehåll och kunskapskrav. Prövning består av två delar: ett skriftligt prov + obligatoriska labborationer. Först gör du det skriftliga provet och sedan blir du som fått godkänt på din skriftliga del blir kallad till att  göra dina obligatoriska labborationer.I vissa fall ingår även en muntlig del.

Laborativt moment

Du som fått godkänt på din skriftliga del blir kallad till att  göra dina obligatoriska labborationer. Information om tider då laborationer kan göras finns här »

Laborationen är sekretessbelagd

Skriftligt prov

Den skriftliga delen består av ett kursprov. Till det skriftliga provet i Fysik får du låna formelsamlingen Ma Fy Ke Tabeller och formler NV av Lennart Ekbom. Ta med egen miniräknare till provtillfället. I vissa fall kan det krävas en muntlig komplettering till det skriftliga resultatet. Läraren som är huvudansvarig för prövningen tar i så fall kontakt med den prövande. 

Rekommenderad litteratur

Den lärobok som används på Åsö vuxengymnasium är Natur och Kulturs ”Heureka Fysik 2” (ISBN: 9789127567283) men andra läroböcker i Fysik 2 kan användas.
Skolverkets kursplan »

Dela:
Kategorier: