Till innehåll på sidan

Komvux

Vi på Åsö vuxengymnasium erbjuder över 100 olika komvuxkurser. För att komma till vårt kursutbud klicka här: Kursutbud. Komvux är till för dig som behöver läsa in grundskolan eller gymnasiet och för dig som behöver komplettera dina betyg för att komma in på universitetet eller högskola. Komvux är även för dig som vill läsa en yrkesutbildning för att komma in på arbetsmarknaden. Du kan välja att läsa fristående kurser på grundläggande och gymnasial nivå samt kurspaket med olika yrkesinriktningar.

Komvux

Komvux erbjuder både enstaka kurser på grundläggande eller gymnasial nivå samt hela kurspaket utifrån gymnasieskolans program. Du har möjlighet att läsa in både grundskolan och gymnasiet eller komplettera dina betyg för att komma in på universitetet eller högskola. Det kostar ingenting att studera på komvux och det är studiemedelsberättigande.

Vem får studera hos oss?

För att studera hos oss på Åsö vuxengymnasium måste du vara folkbokförd i någon av följande kommuner: Stockholm, Nacka, Värmdö, Täby, Danderyd, Vallentuna, Vaxholm, Österåker, Upplands Väsby, Sollentuna eller Solna. Du söker alltid din komvuxutbildning via din kommuns webbsida.

Du som har gymnasieexamen, studiebevis eller slutbetyg från gymnasiet och behöver komplettera din utbildning är behörig även om du är under 20 år. Du som inte gått klart grundskolan har rätt att studera på grundläggande nivå.

Folkbokförd i annan kommun

Om du bor i en annan kommun än de som är listade här är det din hemkommun som bestämmer om du får studera hos oss eller inte. Skicka din ansökan och betygskopior till din hemkommun för beslut.

Nivåtest inför ansökan

Undervisningen på komvux är koncentrerad. Till skillnad mot gymnasiet så läser du kurser på fem, tio eller tjugo veckor. Därför är det viktigt att du börjar på rätt nivå. Du som är osäker på dina kunskaper i svenska/svenska som andraspråk, engelska eller matematik kan göra ett nivåtest innan du ansöker till en kurs.

Nivåtest är till för dig som:

• Är osäker på din nivå

• Inte har ett aktuellt betyg i ämnet

• Har fått betyg VG, A eller B från sfi kurs D

Läs mer om nivåtester på din kommuns webbsida. Där kan du även hitta dropin-tider och kontaktuppgifter.

Dela: