Elevstöd för elever i behov av stöd

Elevstöd på Åsö vuxengymnasium för elever i behov av stöd

Studiecoacherna på Åsö vuxengymnasium arbetar med elever som är i behov av extra stöd i sina studier. Det kan handla om neuropsykiatriska diagnoser, läs- och skrivsvårigheter (dyslexi), övriga inlärnings- och koncentrationssvårigheter och elever med någon fysisk funktionsvariation såsom hörsel-, syn- eller rörelsenedsättning. Elever i behov av stöd kan via läraren hänvisas till våra studiecoacher, annars sker kontakten via skolans speciallärare (Karolina Rydlöf) eller via Stockholms Stads studieteam. Du hittar studiecoacherna i D-huset på våning 2 (första rummet vid trappan).

Är du elev hos oss kan du läsa mer om vilken typ av stöd du kan få av specialläraren och studiecoacherna på skolan på sidan om Elevstöd på vår lärplattform Moodle.

Speciallärare

Karolina Rydlöf
Speciallärare
E-post: karolina.rydlof@edu.stockholm.se
Drop-in: Fredagar kl. 10.00-12.00
Sal D20

Studiecoacher

Drop-in:
Måndagar – torsdagar kl. 9.00-16.30
Fredagar – endast bokade tider (ingen drop-in)

Krister Aronsson
Studiecoach
E-post: krister.aronsson@edu.stockholm.se
Telefon: 08-508 49 515 | 076 12 49 515

Sofia Åsberg
Studiecoach
E-post: sofia.asberg@edu.stockholm.se

Studieteamet

Du som är intresserad av att studera på Åsö vuxengymnasium och är i behov av stöd inför dina komvuxstudier har rätt till stöd och hjälp från Studieteamet. Du hittar Studieteamet på Rosenlundsgatan 60, på Södermalm i Stockholm. Studieteamet erbjuder studievägledning, kartläggning av behov av stöd i studierna, strategier för lärande och lån av hjälpmedel samt samtalsstöd. I Studieteamet arbetar studie- och yrkesvägledare, specialpedagog, arbetsterapeut, kurator och psykolog.

Kontakta gärna Studieteamet i god tid innan du vill börja studera. En del stöd och extra anpassningar kan ta längre tid att förbereda. Det kostar inget för dig att ha kontakt med Studieteamet. Du kan antingen skicka e-post till studieteamet@stockholm.se eller ringa eller mejla till någon som jobbar i Studieteamet. Läs mer om Studieteamet och hur du kan komma i kontakt med dem här.