Det här är sidan för dig som elev!

Här hittar du viktiga dokument, frånvaroanmälan, information om prövningar, aktuella tider till våra studiestöd, bibliotekets öppettider samt vart du ska vända dig för att få hjälp med ditt specifika ärende! Varmt välkommen till oss på Åsö vuxengymnasium!

På Åsö vuxengymnasium finns en rad stödfunktioner som är till för att hjälpa dig att lyckas med dina studier. Här nedan ser du vart du ska vända dig för att få hjälp med ditt ärende.

Elevadministrationen

Expeditionen hjälper dig med: utskrift av betyg, studieintyg, intyg för närvaro, avbrott av kurs, nivåbyten, gruppbyten, att få en ny kallelse, hjälp med att ansöka till kurs

Klagomål

Biträdande rektorer hjälper dig att dokumentera och följa upp synpunkter och klagomål

Likabehandlingsplan

Du hittar information om Åsö vuxengymnasiums likabehandlingsplan på sidan om Likabehandling. Där kan du även se en film om hur vi jobbar med likabehandling på skolan.

Studie- och yrkesvägledning

Studie och yrkesvägledarna hjälper dig med gymnasieexamen, individuell studieplan, vägledningssamtal

Wi-Fi

Nu är vi på Åsö vuxengymnasium anslutna till det publika Wi-Fi nätverket StockholmPublic. Det betyder att du kan använda internet fritt i våra lokaler.

Gör så här får att komma åt vårt Wi-Fi nätverk:

• Via din dator, surfplatta eller smartphone väljer du nätverket StockholmPublic
  • Godkänn villkoren och klicka på Submit
  • Nu kan du använda internet i våra lokaler! OBS! Inloggningen håller i två timmar sedan kommer du behöva logga in på nätverket igen.

Hitta i lokalen

Receptionen vid entrén hjälper dig med att hitta i skolan och om du har glömt eller tappat något i skolans lokaler

CSN-frågor

Om du har frågor om CSN, hur du ansöker om studimedel och frågor om din studieekonomi vänd dig direkt till csn.se.

Viktigt! När du söker studiemedel på CSNs webbplats så var noga med att du väljer din hemkommun som skola. Eftersom att det är din hemkommun som rapporterar till CSN. Du ska inte leta efter Åsö vuxengymnasium i rullistan utan istället välja din hemkommun. Om du inte gör detta så kan det bli fel i din ansökan och uttbetalningen av ditt studiemedel kan dröja. Till exempel, om du bor i Stockholms kommun så väljer du Komvux Stockholms stad som skola i listan.

OBS! Undantag för dig som bor eller har sökt via Nack, då väljer du Nacka Komvux-Åsö vuxengymnasium.

Åsö vuxengymnasium elevadministration

Matemateket

I Matemateket kan du sitta och räkna, enskilt eller tillsammans med andra. Matemateket är öppet hela dagarna och följande tider är det bemannat av lärare som kan hjälpa dig:

Sal: D42

Öppettider för Matemateket (bemannat av lärare):

(26 mars – 21 maj)

Måndagar     13.00 – 16.00 + fysikräkning
Tisdagar        13.00 – 15.30
Onsdagar      13.00 – 15.30
Torsdagar     13.00 – 15.00
Fredagar       10.00 – 12.00 + fysikräkning

Matemateket öppet för självstudier följande tider:

(26 mars – 25 maj)

Måndag–Torsdag: 8.00–20.00
Fredagar: 8.00–16.00

Kategorier:

Studieteknik i matematik

Lär dig studieteknik i matematik den 27 mars!

Dag: Tisdagen den 27 mars

Tid: 16:15-17:15

Sal: B17

Stödkurs i Svenska som andraspråk

(1 februari-16 mars)

Sal: C22

Dag: torsdagar

Tid: 13.15-14.15

Policydokument för Åsö vux

Här kan du läsa policydokument (vägledning och riktlinjer) för Åsö vuxengymnasium gällande olika områden som rör dig som studerande:

Bibliotekets öppettider

Måndag 10.00 –16.00
Tisdag 10.00 –17.30
Onsdag 9.30 –11.30
12.30 –15.00
Torsdag 9.30-16.00
Fredag 09.30 –12.15

Slutbetyg kan utfärdas till och med den 1 juli 2020

Regeringen har beslutat om en förordningsändring som innebär att slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning får utfärdas fram till och med den 1 juli 2020. Tidigare regler innebar att möjligheten att utfärda slutbetyg från sådan utbildning upphör den 1 januari 2017.