Digital lärplattform Teams

På Åsö vuxengymnasium använder vi bland annat lärplattformen Teams. Teams används av både elever som läser kurser på distans och elever som läser i klassrum.

Du får information från din lärare vid kursstart vilken lärplattform du kommer att använda. På vissa av våra kurer använder vi istället lärplattformen Moodle. Läs mer om Moodle på sidan Digital lärplattform Moodle.

Så här använder du Teams:

• Du får kontouppgifter i form av din skolmejladress och lösenord, skickat till din privata mejl under första veckan på kursen. Om du inte ser mejlet kontrollera gärna din skräppost.
  • Du får också en Teamskod för att hitta rätt Team.
  • När du ska logga in går du till skolplattformen.stockholm.se . Där anger du din skolmejladress som du fått (fornamn.efternamn@elevmail.stockholm.se) och väljer ELEV på inloggningssidan - Stockholms stad.
  • Ange inloggningsuppgifter - användarnamn och lösenord.
  • Vi rekommenderar att du även laddar ned Teams som app i din mobil. Där loggar du in med samma uppgifter som på datorn.

Om du har problem med att använda Teams

Om du inte fått mejl med inloggningsuppgifter:

• Titta i din skräppostmapp i ditt e-postprogram

Om du inte kommer in på din kurs:

• Ta kontakt med din lärare för att få rätt Teamskod

Kategorier: