Till innehåll på sidan

Bra att veta inför kursstart

Här nedan hittar du som studerar på Åsö vuxengymnasium bra information att veta inför kursstart.

Bra att veta inför kursstart.

Här nedan har vi samlat information som är bra att veta inför kursstarten.

Kallelse till kurs

Senast två veckor innan kursstart får du en kallelse till din kurs som är en bekräftselse på att du är antagen till kursen. 

Dag, tid och sal

Med anledning av den pågående corona-pandemin så kommer undervisningen för kurser med kurstart 3 augusti till stor del att ske på distans. Du kommer att få mer information vad som gäller din kurs från din lärare vid kursstart.

Karta över skolbyggnaden
 

Om du läser på distans

Du som har ansökt till en distanskurs får den information du behöver från din lärare via mail en vecka under kursstartsveckan. Du får då information om kursnyckel/Teamskod till en av våra lärplattformar Moodle eller Teams. På lärplattformen finns information om kurslitteratur, obligatoriska träffar, provtillfällen och annan viktig information. Kontrollera att du har angett rätt e-postadress vid ansökan.

Schema

Med anledning av den pågående corona-pandemin så kommer undervisningen för kurser med kurstart 4 januari till stor del att ske som fjärrundervisning. Du kommer då inte se schemat i schemavisaren. Kursen kommer endast synas när beslutet är taget att all undervisning går tillbaka till klassrumsundervisning.

Välkomstmail från lärare

I samband med kursstart får du ett välkomstmail från din lärare. I välkomstmailet får du all information för att komma igång med dina studier; kursnyckel till vår lärportal Moodle, information om kurslitteratur och kursplanering. Kontrollera att du har angett rätt e-postadress vid ansökan, om du har glömt att ange e-postadress eller om du har bytt e-postadress kontakta oss via e-post till asovuxengymnasium@edu.stockholm.se.

Om du har förhinder att medverka vid undervisningen under en period

Det är viktigt att du meddelar din lärare om du under en period inte kan medverka vid undervisningen. Du kan även meddela elevadministrationen via asovuxengymnasium@edu.stockholm.se . Om du inte meddelar din lärare att du har förhinder att studera under en period och inte är aktiv i kursen så finns risken att du förlorar din kursplats.

Tacka nej till din kursplats

Om du inte vill ha din kursplats måste du meddela oss via e-post till asovuxengymnasium@edu.stockholm.se. Uppge namn, personnummer och vilken kurs det gäller.

Frånvaro

Om du har någon form av ersättning är det viktigt att du anmäler sjukdom första dagen till Försäkringskassan. Vid sjukdom är det även viktigt att du informerar din lärare eller mailar till asovuxengymnasium@edu.stockholm.se.

CSN

Om du har frågor om CSN, hur du ansöker om studimedel och frågor om din studieekonomi vänd dig direkt till csn.se.

Viktigt! När du söker studiemedel på CSNs webbplats så var noga med att du väljer din hemkommun som skola. Eftersom att det är din hemkommun som rapporterar till CSN. Du ska inte leta efter Åsö vuxengymnasium i rullistan utan istället välja din hemkommun. Om du inte gör detta så kan det bli fel i din ansökan och uttbetalningen av ditt studiemedel kan dröja. Till exempel, om du bor i Stockholms kommun så väljer du Komvux Stockholms stad som skola i listan.

OBS! Undantag för dig som bor eller har sökt via Nacka, då väljer du Nacka komvux-Åsö vuxengymnasium.

Kurslitteratur

Du köper själv din kurslitteratur. Du hittar aktuell kurslitteratur på varje kurssida eller på sidan Kurslitteratur. Om kurslitteraturen för din kurs saknas på webbsidan, så informeras du av din lärare vid kursstart.

Expeditionen

Du hittar uppdaterad information om telefontider och kontaktuppgifter på sidan Kontakta oss. Du kan även nå expeditionen via asovuxengymnasium@edu.stockholm.se.

Studie- och yrkesvägledning

Våra studie- och yrkesvägledare stödjer dig i planeringen av dina studier hos oss. De hjälper dig med din fördjupade individuella studieplan, byte av kurs, information om vidare studier och yrkesval. För bokning av individuellt samtal, maila till asosyv@stockholm.se. Se sidan Studie- och yrkesvägledning för aktuella telefontider.

Likabehandlingsplan

På Åsö vuxengymnasium finns en likabehandlingsplan. Du kan läsa skolans likabehandlingsplan på sidan om likabehandling. Där kan du även se en film om hur vi arbetar med likabehandling på skolan.

Vår lärplattform Moodle

Du hittar Moodle högst upp under genvägar på vår webbsida eller via denna genväg, Moodle. I Moodle skapar du ett konto och får då tillgång till kursmaterial, kursplanering och uppgifter. För att komma åt din kurs använder du dig av den kursnyckel du får välkomstmailet ifrån din lärare i samband med kursstart. Läs mer om hur du får tillgång till Moodle här.

Vår lärplattform Teams

Du hittar Teams högst upp under genvägar på vår webbsida genom att klicka på Skolplattformen. Du kan också använda denna genväg: Teams. Du får kontouppgifter och lösenord skickat till din privata mejl under första veckan på kursen. Om du inte ser mejlet kontrollera gärna din skräppost. Du får också en Teamskod för att hitta rätt Team. Läs mer om Teams på sidan Digital lärplattform Teams.

Wifi

För att använda internet i våra lokaler, ansluter du dig till vårt publika Wifi-nätverk StockholmPublic. Inget lösenord krävs.

Stöd i studierna

När du studerar hos oss har du möjlighet att ta hjälp av det extrastöd som ges på skolan. Du kan läsa mer om vilka möjligheter till stöd du har och kontaktuppgifter till vår Speciallärare och våra Studiecoacher på sidan Elevstöd för elever i behov av stöd.

Matemateket och matteboken.se

Du hittar vårt matematikstöd Matemateket i sal D42. Matemateket är för dig som läser matematik eller fysik och vill ha möjligheten att räkna tillsammans med andra elever, få hjälp av en lärare eller studera enskilt. Du hittar aktuella öppettider på sidan Matemateket. Du som ska läsa matematik hos oss och vill repetera inför kursstart kan även använda dig av matteboken.se.

Kaffe, snacks, lunchmatsal

I slutet av vår H-korridor hittar du varuautomater där du kan köpa smörgåsar, dryck och godis. Lite längre fram till höger hittar du två kaffemaskiner där du kan köpa kaffe och annan varm dryck. På entréplan finns grundskolans luncmatsal där du kan äta medhavd mat. Där kan du även värma mat i mikrovågsugnar.

Tips, synpunkter och klagomål

Om du har tips, synpunkter eller klagomål ska du kontakta Åsö vuxengymnasiums biträdande rektorer. Du hittar deras kontaktuppgifter på sidan Skolledning.

Olycksfallsförsäkring

Studerande på Åsö vuxengymnasium har en olycksfallsförsäkring tecknad av Stockholms stad. Den gäller för olycksfall under undervisningstid, raster inom skolans område och under direkt till och från skolan. Mer information om olycksfallsförsäkringen kan du läsa här: olycksfallsförsäkring.

Dela: