Barnskötarutbildning

Barnskötarutbildning A + B + C, 900 poäng + 400 poäng

Barnskötarutbildningen är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta med barn och ungdomar inom förskola, skola och fritidsverksamhet. Under utbildningen läser du bland annat kurser som Pedagogiskt ledarskap, Lärande och utveckling och Specialpedagogik. I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) där du får pröva dina kunskaper på riktigt i en barngrupp på en förskola eller skola. Hos oss kan du välja att läsa utbildningen i klassrum eller på distans. Att studera på komvux är gratis och du har rätt att söka CSN. Läs mer om att studera på komvux på sidan komvux. Aktuell kursstart är 6 augusti. Ansök senast 10 juni. Läs mer om hur du ansöker på Så ansöker du.

Förkunskaper, kursform och kursstarter

Poäng A+B: 900 poäng
Poäng C (fördjupning med inriktning Barnskötare/Elevassistent): 400 poäng
Förkunskaper: Grundskola eller motsvarande
Kursform: Klassrum eller distans
Studietakt: 100 %
Utbildningens längd: A+B är på 1 år (två terminer) och C är på en termin
Aktuell kursstart: 6 augusti
Sista ansökningsdag: 10 juni. Ansök här. (Använd kurskod nedan.)
Kurskod: KLASSRUM med start i augusti: ÅV8BFABD
Kurskod: DISTANS med start i augusti: ÅV8BFABK

Läs mer om vår Barnskötarutbildning och vilka kurser som ingår här

Framtida yrkesutgångar och efterfrågan

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som barnskötare, elevassistent eller personlig assistent för barn och ungdomar. Som barnskötare, elevassistent och personlig assistent för barn och ungdomar är din uppgift att ge barn och ungdomar en trygg och stimulerande tillvaro. Detta arbete kan omfatta allt från att leka, skapa, idrottsaktiviteter och friluftsliv till matservering och att hålla kontakt med föräldrarna. Det finns en stor efterfrågan av utbildad personal inom förskola, skola och fritidsverksamhet.

Förkunskaper, kursstarter och kurslängd

För att kunna läsa Barnskötarutbildningen hos oss krävs det att du har grundläggande behörighet motsvarande grundskola. Barnskötarutbildningen på Åsö vuxengymnasium består av 900 poäng + 400 poäng fördjupning. Nivå C är en fördjupning med inritning Barnskötare/Elevassistent. Hos oss kan du välja att läsa utbildningen i klassrum eller på distans. Läser du utbildningen på distans skriver du alla prov och gör obligatoriska moment i skolans lokaler. Du söker utbildningen som ett kurspaket. Utbildningen startar fyra gånger per år; januari, mars, augusti och oktober.

Ansök här via din kommun

Stockholm
Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholms och Österåker kommun»
Solna kommun»
Sollentuna kommun»
Nacka kommun»
Värmdö kommun»
Upplands Väsby kommun»
Övriga kommuner

 

Dela: