Barnskötarutbildning

Vill du jobba med barn och ungdomar? Utbilda dig till barnskötare eller elevassistent på Åsö vuxengymnasium, Stockholms stads eget komvux. Barnskötarutbildningen är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta med barn och ungdomar. Efter utbildningen kan du jobba som barnskötare eller elevassistent på en förskola, skola eller fritidsverksamhet.

Utbildningen är på 1,5 år och du läser sammanlagt 1300 poäng. Du kan välja att läsa i klassrum eller på distans. Våra lärare är behöriga och med lång yrkeserfarenhet från förskola och skola. Utbildningen startar 4 gånger per år; augusti, oktober, januari och mars. Nästa kursstart är den 12 oktober 2020. Ansökan är öppen mellan 6 maj och 16 augusti. Så ansöker du.

• Yrkesutbildning på 1300 poäng
  • Det är just nu stor efterfrågan på utbildade barnskötare/elevassistenter och du har stora chanser till jobb efter utbildningen
  • Du kan läsa utbildningen i klassrum eller på distans
  • Läser du i klassrum har du klassrumsundervisning två dagar i veckan 9.00 till 16.00
  • Läser du utbildningen på distans studerar du via vår digitala lärplattform och skriver alla prov och gör obligatoriska moment i skolans lokaler
  • I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) där du får pröva dina kunskaper på riktigt i en barngrupp på en förskola eller skola
  • Du läser först basutbildningen (A+B) som är på 40 veckor
  • Fördjupningen (C) är på 20 veckor och du väljer mellan inriktningarna barnskötare och elevassistent
  • Att studera på komvux är gratis
  • Du har rätt att söka CSN

_________________________________________________________

Kursstart 12 oktober 2020

Nivå A+B, grundutbildning för barnskötare/elevassistenter
Poäng: 1300 poäng
Förkunskaper: Du måste ha godkända betyg i svenska från grundskolan, alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk på grundläggande nivå delkurs 4.
Kursform: Klassrum eller distans
Studietakt: 100 %
Utbildningens längd: 1,5 år
APL veckor: Du har APL i kurserna Pedagogiskt ledarskap (4 veckors praktik) och kursen Pedagogiskt arbete (4 veckors praktik)
Start och slut: 12 oktober 2020 till 11 mars 2022
Ansökan: Ansökan är öppen mellan 6 maj och 16 augusti. Ansök här. (Använd kurskod nedan.)
Kurskod KLASSRUM:  ÅV10BFD20BFXAAN
Kurskod DISTANS:  ÅV10BFK20BFXAAN

_________________________________________________________

Kurser som ingår i utbildningen

Kurser som ingår i basutbildningen:
Människors miljöer
Etnicitet och kulturmöten
Pedagogiskt ledarskap
Lärande och utveckling
Pedagogiska teorier och praktiker
Hälsopedagogik
Specialpedagogik 1
Grundläggande vård och omsorg

Kurser som ingår i fördjupningen med inriktning Barnskötare:
Barns lärande och växande
Skapande verksamhet
Pedagogiskt arbete

Kurser som ingår i fördjupningen med inriktning Elevassistent
Barns lärande och växande
Specialpedagogik 2
Pedagogiskt arbete

Framtida yrkesutgångar och efterfrågan

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som barnskötare, elevassistent eller personlig assistent för barn och ungdomar. Som barnskötare, elevassistent och personlig assistent för barn och ungdomar är din uppgift att ge barn och ungdomar en trygg och stimulerande tillvaro. Detta arbete kan omfatta allt från att leka, skapa, idrottsaktiviteter och friluftsliv till matservering och att hålla kontakt med föräldrarna. Det finns en stor efterfrågan av utbildad personal inom förskola, skola och fritidsverksamhet.

Ansök här via din kommun

Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholms och Österåker kommun»
Solna kommun»
Sollentuna kommun»