Till innehåll på sidan

Ansök här!

Ansök till komvux i Stockholm. Här hittar du information om hur du ansöker till komvux.

När du ansöker till komvux så ansöker du via din kommuns ansökningssida. Du hittar länkar till kommunernas ansökningssidor här nedan.

Aktuella kursstarter

Gymnasiala kurser

Anmälan till vårens kurser öppnar 23 september

Kursstart 11 oktober
Ansökan är stängd.

Kursstart 3 januari
Ansökan är fram till 7 november.

Kursstart 7 februari
Ansökan är fram till 12 december.

Kursstart 14 mars
Ansökan är fram till 6 januari.

Kursstart 18 april
Ansökan är fram till 20 februari.

Kursstart 23 maj
Ansökan är fram till 27 mars.

Grundläggande kurser

  • Antagning till grundläggande kurser sker löpande.
  • Det betyder att du kan söka till kurser på grundläggande nivå när som helst under året.
  • När du söker till grundläggande kurser söker du via samma söksystem som till gymnasiala kurser. Se länkar till kommunernas söksidor nedan. 

Ansök här via länken till din kommun:

Stockholms kommun»
Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholms och Österåker kommun»
Lidingö kommun»
Sigtuna kommun»
Solna kommun»
Sollentuna kommun»
Nacka kommun»
Upplands Väsby kommun»
Övriga kommuner»

Poäng och studietakt

Alla kurser har poäng. Dessa ligger till grund för att räkna ut ditt studiestöd. För heltidsstudier krävs det att du läser 20 poäng per vecka. Om du vill läsa på heltid är det vanligast att läsa två 100 poängskurser under samma 10-veckorsperiod. Önskar du istället läsa på halvtid så är det vanligast att läsa en 100 poängskurs under en 10-veckorsperiod. OBS! En kurs på 100 poäng som läses på fem veckor räknas som heltidsstudier, läser du den på 10 veckor så läser du på halvfart samt om du läser på 20 veckor är det deltidsstudier.

Vem får studera hos oss?

För att studera hos oss på Åsö vuxengymnasium måste du vara folkbokförd i någon av följande kommuner: Stockholm, Nacka, Täby, Danderyd, Vallentuna, Vaxholm, Österåker, Lidingö, Upplands Väsby, Sollentuna, Sigtuna eller Solna. Du söker alltid din komvuxutbildning via din kommuns webbsida. För att söka till oss via din kommun välj Åsö vuxengymnasium som skola i sökrutan och leta sedan upp den kurs du önskar ansöka till

Folkbokförd i annan kommun

Om du bor i en annan kommun än de som är listade här är det din hemkommun som bestämmer om du får studera hos oss eller inte. Läs mer här hur du ska göra om du vill ansöka till oss.

Ansökan till grundläggande kurser

Antagning till grundläggande kurser sker löpande. Det betyder att du kan söka till kurser på grundläggande nivå när som helst under året. När du söker till grundläggande kurser söker du via samma söksystem som till gymnasiala kurser. Se länkar till kommunernas söksidor högre upp på sidan. 

Dela: