Ansök här!

När du ansöker till komvux så ansöker du via din kommuns ansökningssida. Du hittar länkar till kommunernas ansökningssidor här nedan.

OBS! Du som tillhör Nacka kommun kan söka vårens kurser från och med 17 november. Du hittar länk till kommunen nedan. Nacka kommun har andra sökperioder än Stockholms stad och hade inte sista ansökningsdag 10 november utan kommer att stänga sök någon vecka innan kursstart. 

Vårens ansökningsperiod​​er

Kursstart 6 januari
Sista ansökningsdag 10 november

Kursstart 10 februari
Distanskurser och SVA-grundläggande

Sista ansökningsdag 15 december

Kursstart 16 mars
Sista ansökningsdag 19 januari

Kursstart 25 maj
Sommarkurser på 5 veckor
Sista ansökningsdag 29 mars

Ansök här via länken till din kommun:

Stockholms kommun»
Danderyd, Sigtuna, Täby, Vallentuna, Vaxholms och Österåker kommun»
Solna kommun»
Sollentuna kommun»
Nacka kommun»
Värmdö kommun»
Upplands Väsby kommun»
Övriga kommuner»

Poäng och studietakt

Alla kurser har poäng. Dessa ligger till grund för att räkna ut ditt studiestöd. För heltidsstudier krävs det att du läser 20 poäng per vecka. Om du vill läsa på heltid är det vanligast att läsa två 100 poängskurser under samma 10-veckorsperiod. Önskar du istället läsa på halvtid så är det vanligast att läsa en 100 poängskurs under en 10-veckorsperiod. OBS! En kurs på 100 poäng som läses på fem veckor räknas som heltidsstudier, läser du den på 10 veckor så läser du på halvfart samt om du läser på 20 veckor är det deltidsstudier.

Vem får studera hos oss?

För att studera hos oss på Åsö vuxengymnasium måste du vara folkbokförd i någon av följande kommuner: Stockholm, Nacka, Värmdö, Täby, Danderyd, Vallentuna, Vaxholm, Österåker, Upplands Väsby, Sollentuna, Sigtuna eller Solna. Du söker alltid din komvuxutbildning via din kommuns webbsida. För att söka till oss via din kommun välj Åsö vuxengymnasium som skola i sökrutan och leta sedan upp den kurs du önskar ansöka till

Folkbokförd i annan kommun

Om du bor i en annan kommun än de som är listade här är det din hemkommun som bestämmer om du får studera hos oss eller inte. Läs mer här hur du ska göra om du vill ansöka till oss.

Ansökan till grundläggande kurser

Antagning till grundläggande kurser sker löpande. Det betyder att du kan söka till kurser på grundläggande nivå när som helst under året. När du söker till grundläggande kurser söker du via samma söksystem som till gymnasiala kurser. Se länkar till kommunernas söksidor högre upp på sidan. 

 

Dela: