Våra utbildningar

Hos oss på Åsö vuxengymnasium kan du välja om du vill läsa enskilda kurser, kurspaket, naturvetensapligt basår eller yrkesutbildningar. Vi har kurser på både grundläggande eller gymnasial nivå.

Grundläggande vuxenutbildning motsvarar grundskolans nivå. På grundskolenivå erbjuder vi över 20 olika kurser som bland annat Matematik, Engelska, Fysik, Historia och Svenska som andraspråk. De flesta av kurserna på grundläggande nivå är på tio veckor men några av våra kurser är under längre tid för dig som behöver mer tid för att nå dina studiemål.

Gymnasial vuxenutbildning motsvarar gymnasieskolans kurser, vilket kräver att du har kunskaper motsvarande grundläggande nivå innan du kan söka gymnasiala kurser. Hos oss kan du välja mellan olika fristående kurser och du kan komplettera din utbildning för att få grundläggande eller särskild behörighet för vidare studier. Vi erbjuder gymnasiegemensamma kurser så som matematik, engelska och svenska och gymnasiearbete, men även ett stort urval av valfria kurser så som fotografisk bild, animation, programering, företagsekonomi, redovisning och japanska.

Åsö vuxengymnasium erbjuder två olika yrkesutbildningar; Undersköterskeutbildning och Barnskötarutbildning. Vi erbjuder även fem olika kurspaket som är en sammanhängande utbildning med flera kurser inom ett yrkesområde. Våra kurspaket är inom yrkena Ekonomiassistent, Redovisningsassistent, Webbproducent, Medieproducent och Grafisk illustratör. Du kan även läsa vårt Naturvetenskapliga basår för att komplettera din behörighet inom de naturvetenskapliga ämnena.

Vill du se alla aktuella kurser och startdatum klicka på rosa rutan nedan.

Läs mer om våra kurser i vår nya katalog

Kategorier: