Undersköterskeutbildning

Undersköterskeutbildning A +B +C, 1500 poäng

Kurstart 8 januari
KLASSRUM kurskod: ÅV1VOABD
DISTANS kurskod: ÅV1VOABK

Undersköterskeutbildningen på Åsö vuxengymnasium är en yrkesutbildning för dig som vill jobba inom vården. Under utbildningen läser du bland annat kurserna: Medicin 1, Vård- och omsorgsarbete och Psykiatri. I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) där du får pröva dina kunskaper på riktigt på ex. ett sjukhus, omsorgsboende eller vårdcentral.

Framtida yrkesutgångar och efterfrågan

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som undersköterska, vårdare, skötare, personlig assistent eller boendestödjare. Potentiella arbetsplatser för undersköterskor är bland annat vård och omsorgsboende för äldre, akutsjukvården, vårdcentraler, hemtjänsten och hemsjukvården. Det finns en stor efterfrågan av utbildad personal inom vård och omsorg.

Förkunskaper, kursstarter och kurslängd

För att kunna läsa Undersköterskeutbildningen hos oss krävs det att du har grundläggande behörighet motsvarande grundskola. Vård- och omsorgsutbildningen på Åsö vuxengymnasium består av 1500 poäng enligt VOC riktlinjer. Utbildningens längd är beräknad till tre terminer. Nivå C är en fördjupning där du kan välja mellan inriktningarna Hälsa och Sjukvård och Äldreomsorg. Hos oss kan du välja att läsa utbildningen i klassrum eller på distans. Läser du utbildningen på distans skriver du alla prov och gör obligatoriska moment i skolans lokaler. Du söker utbildningen som ett kurspaket. Utbildningen startar fyra gånger per år; januari, mars, augusti och oktober.

Vård- och omsorgscollege

År 2018 avser Åsö vuxengymnasium bli certifierad inom Vård- och omsorgscollege (VOC). Det innebär att utbildningen är kvalitetssäkrad utifrån VOC kvalitetskriterier, läs mer på www.vo-college.se/certifiering/kvalitetskriterier. För elever som uppfyller kraven inom VOC tilldelas intyg eller diplom och brosch som är meriter inför en anställning inom vården. För att läsa mer om kursstarter för Undersköterskeutbildningen våren 2018 klicka på den lila gröna nedan. Du ansöker till utbildningen via länken till din kommun.

Ansök här via din kommun

Stockholms kommun»
Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholms och Österåker kommun»
Solna kommun»
Sollentuna kommun»
Nacka kommun»
Värmdö kommun»
Upplands Väsby kommun»
Övriga kommuner

 

Dela: