Åsö vuxengymnasium - störst på komvux i Stockholm!

Åsö vuxengymnasium är Stockholm stads eget komvux och Stockholms största utbildningsanordnare för vuxenutbildning. Vi är en skola med lärandet i fokus där du får möjlighet till uppbackning och stöd för att få förutsättningarna att nå dina studiemål.

Åsö vuxengymnasium ligger mitt på Södermalm mitt emellan Skanstulls och Medborgarplatsens tunnelbanestationer. Vi har ca 9 000 studerande varje år och erbjuder över 115 olika kurser. Vi har ett välsorterat bibliotek, lärarlett studiestöd och plats för självstudier. Det som kännetecknar oss bäst är våra välutbildade och engagerade lärare. Över 98% av lärarna på Åsö vuxengymnasium är behöriga lärare. Många av våra lärare har även forskarutbildning med fördjupade ämneskunskaper.

Hos oss kan du välja om du vill studera på dagen eller på kvällen, om du vill ha klassrumsundervisning eller läsa på distans. För oss är det viktigaste att du hittar alternativ som passar dig och ger dig de bästa förutsättningarna att nå dina studiemål. Hos oss kan du läsa enstaka kurser eller hela utbildningar som motsvarar gymnasieskolans program. Vi har kurser på både grundläggande eller gymnasial nivå

aso-vuxengymnasium-komvux-stockholm-skanstull

Grundläggande kurser

Grundläggande vuxenutbildning motsvarar grundskolans nivå. På grundskolenivå erbjuder vi över 20 olika kurser som bland annat Matematik, Engelska, Fysik, Historia och Svenska som andraspråk. De flesta av kurserna på grundläggande nivå är på tio veckor men några av våra kurser är under längre tid för dig som behöver mer tid för att nå dina studiemål.

Gymnasiala kurser

Gymnasial vuxenutbildning motsvarar gymnasieskolans kurser, vilket kräver att du har kunskaper motsvarande grundläggande nivå innan du kan söka gymnasiala kurser. Hos oss kan du välja mellan olika fristående kurser och du kan komplettera din utbildning för att få grundläggande eller särskild behörighet för vidare studier. Vi erbjuder gymnasiegemensamma kurser så som matematik, engelska och svenska och gymnasiearbete, men även ett stort urval av valfria kurser så som fotografisk bild, animation, programering, företagsekonomi, redovisning och japanska.

Yrkesutbildningar, kurspaket och basår

Åsö vuxengymnasium erbjuder två olika yrkesutbildningar; Undersköterskeutbildning och Barnskötarutbildning. Vi erbjuder även fem olika kurspaket som är en sammanhängande utbildning med flera kurser inom ett yrkesområde. Våra kurspaket är inom yrkena Ekonomiassistent, Redovisningsassistent, Webbproducent, Medieproducent och Grafisk illustratör. Du kan även läsa vårt Naturvetenskapliga basår för att komplettera din behörighet inom de naturvetenskapliga ämnena. Läs mer om utbildningarna under våra kurser.

Specialpedagogiska kurser

Vi har specialpedagogiska kurser i grundläggande matematik, svenska, svenska som andraspråk och engelska. Dessa kurser går inte att söka via webben. Kontakta oss för mer information om ansökan. Om du är ny elev behöver vi veta din nivå och dina kunskaper i ämnet. Information om nivåtester hittar du på din kommuns webbsida.

Pedagogiskt stöd

På Åsö vuxengymnasium hittar du många möjligheter till extra stöd. Vi har lärarledd stödundervisning i många ämnen såsom matematik, engelska, svenska, svenska som andraspråk, fysik och kemi. På vår webbsida kan du läsa mer om vilka stödkurser vi erbjuder. För mer information om det stöd vi erbjuder kontakta Karolina Rydlöf, speciallärare på: 08-50849554.

Studie- och yrkesvägledning

Om du behöver vägledning och råd innan du börjar studera kan du få hjälp av studie- och yrkesvägledare via din kommun. Om du redan studerar hos oss kan du vända dig till våra studie- och yrkesvägledare. Du hittar kontaktuppgifter till dem här.

Hitta på Åsö vuxengymnasium

Skolan är stor och det kan vara svårt att hitta i början. Här nedan kan du se en bild på vilka bokstäver skolans olika hus har. Om du t.ex. har fått en kallelse till en kurs så betyder bokstaven det hus du ska till och första siffran efter bokstaven våningsplanet.

Skolans öppettider

Skolbyggnaden är öppen:

Måndag-torsdag kl 7.00-22.00, fredag 7.00-17.00, lördag 9.00-16.00
Entréer låses för inpassering ca 1 timme innan stängning.

Växel och reception

Öppetider:
Mån-Tor: 08.30-16.30
Fredag: 08.30-16.00
Lunchstängt:  12.30-13.30

Telefax: 08-508 495 30

Särskilda öppettider gäller i anslutning till och på helgdagar samt under lov. Dessa annonseras ut på hemsidan.

Kategorier:

Skolledning

Policydokument för Åsö vux

Här kan du läsa policydokument (vägledning och riktlinjer) för Åsö vuxengymnasium gällande olika områden som rör dig som studerande:

Likabehandlingsplan 2017

På Åsö vuxengymnasium finns en likabehandlingsplan. Här nedan kan du läsa om vad en likabehandlingsplan är och vad du som elev har för användning av den.

Likabehandlingsplan kortversion 2017

Likabehandlingsplanen i helhet 2016/2017