Utbilda dig till barnskötare och elevassistent!

Barnskötarutbildningen på Åsö vuxenutbildning är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta med barn och ungdomar inom förskola, skola och fritidsverksamhet. Det finns en stor efterfrågan av utbildad personal inom förskola, skola och fritidsverksamhet. Enligt Yrkeskompassen 2017 kommer efterfrågan på utbildade barnskötare vara stot under det närmaste året.

Framtida yrkesutgångar och efterfrågan

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som barnskötare, elevassistent eller personlig assistent för barn och ungdomar. Som barnskötare, elevassistent och personlig assistent för barn och ungdomar är din uppgift att ge barn och ungdomar en trygg och stimulerande tillvaro. Detta arbete kan omfatta allt från att leka, skapa, idrottsaktiviteter och friluftsliv till matservering och att hålla kontakt med föräldrarna. Det finns en stor efterfrågan av utbildad personal inom förskola, skola och fritidsverksamhet.

Förkunskaper, kursstarter och kurslängd

För att kunna läsa Barnskötarutbildningen hos oss krävs det att du har grundläggande behörighet motsvarande grundskola. Barnskötarutbildningen på Åsö vuxengymnasium består av 900 poäng + 400 poäng fördjupning. Nivå C är en fördjupning med inritning Barnskötare/Elevassistent. Hos oss kan du välja att läsa utbildningen i klassrum eller på distans. Läser du utbildningen på distans skriver du alla prov och gör obligatoriska moment i skolans lokaler. Du söker utbildningen som ett kurspaket. Utbildningen startar fyra gånger per år; januari, mars, augusti och oktober.