Nu är det dags att söka till vårt Naturvetenskapliga basår i samarbete med Stockholms universitet

På Åsö vuxengymnasium kan du läsa in din behörighet i de naturvetenskapliga ämnena med hjälp av vårt Naturvetenskapligt basår i samarbete med Stockholms universitet. Basåret är för dig som vill få möjlighet att få behörighet att söka utbildningar som kan öppna dörrar för yrken som bland annat: läkare, ingenjör, kemist, matematiker, veterinär, meterolog eller optiker. Nästa kursstart för vårt Naturvetenskapliga basår är 8 januari 2018. Sista ansökningsdag är 12 november 2017.

Vårt Naturvetenskapliga basår

Hos oss på Åsö vuxengymnasium får du lärarledd klassrumsundervisning, tillgång till välutrustade lokaler för både teori och experiment samt flera aktiviteter i kursen förlagda vid Stockholms universitet. Utbildningen är på ett år och är på sammanlagt 850 poäng. Du söker utbildningen som ett kurspaket. Naturvetenskapligt basår på Åsö vuxengymnasium startar två gånger per år; i januari och augusti. Utbildningen är på ett år och läses i klassrum i våra lokaler på Södermalm.

I samarbete med Stockholms universitet

Vårt naturvetenskapliga basår är i samarbete med Stockholms universitet. Det innebär att du får en inblick i vilka frågor man arbetar med vid forskningsfronten inom biologi, fysik, kemi och matematik vid Stockholms universitet. För att stärka den högskoleförberedande inriktningen är flera aktiviteter i kurserna förlagda vid Stockholms universitet.

Förkunskaper, kursstarter och kurslängd

För att kunna läsa Naturvetenskapligt basår hos oss krävs det att du har de förkunskaper som krävs. För att söka kurspaketet som helhet; termin 1 + 2 behöver du ha grundläggande behörighet samt ha läst Matematik 2b/2c eller Matematik B. Om du söker enbart termin 2 måste du ha läst termin 1 av basåret eller kurserna Biologi 1, Fysik 1a, Kemi 1 och Matematik 3c. Du söker utbildningen som ett kurspaket. Vårt Naturvetenskapligt basår startar två gånger per år; i augusti och januari. Utbildningen är på ett år och läses i klassrum i våra lokaler på Södermalm.

Skapa ditt eget Naturvetenskapliga basår

För dig som redan har läst någon av kurserna som ingår i Naturvetenskapligt basår eller för dig som önskar en mer flexibel utbildning kan själv plocka ihop kurserna på egen hand. Du kan då själv välja om du vill läsa några av kurserna på distans och vilka dagar och tider som passar dig bäst. Var noga med att följande kurser ingår i din studieplan: Biologi 1, Fysik 1a, Kemi 1, Matematik 3c, Kemi 2, Matematik 4, Biologi 2 och Fysik 2. Om du behöver hjälp att planera dina studier ta hjälp av en Studie- och yrkesvägledare. Om du är en ny elev hos oss kontaktar du en Studie- och yrkesvägledare hos din kommun.