Datasalar, datakonto och kopiator

Datasalar och skrivare

Om du behöver använda en dator på skolan eller om du behöver skriva ut arbeten så finns datorer tillgängliga i skolans lokaler. För att kunna använda datorerna behöver du ett datakonto. Läs nedan hur du går tillväga för att skaffa ett datakonto.

Datorer tillgängliga för Åsö vuxengymnasiums elever:

• I F-korridoren intill hissen finns elevdatorer och tillgång till en skrivare
  • I sal E44 (endast när det INTE är undervisning i salen) när finns elevdatorer och tillgång till en skrivare

Datakonto

Du har möjlighet att få ett eget datakonto i skolans datanätverk. Blankett finns att hämta på Expeditionen eller skicka en beställning via e-post till: info@asovux.se.

Sökdatorer

Utanför expeditionen, SYV-rum och i F1-korridoren finns ett antal datorer där du kan söka efter utbildningar och kurser, hämta information från CSNs webbsida, m.m.

Kopiering

En kopiator för studerandes egen kopiering finns utanför Expeditionen i H-korridoren.

Wifi

För att få tillgång till internet i våra lokaler ansluter du dig till vårt publika Wifi-nätverk StockholmPublic.

Gör så här:

1. Via din smartphone, dator eller surfplatta välj nätverket StockholmPublic.
  2. Godkänn sedan villkoren och klicka på Submit.
  3. Nu kan du använda internet fritt i våra lokaler.