Barnskötarutbildning

KLASSRUM kurskod: ÅV1BFABD
DISTANS kurskod: ÅV1BFABK

Barn- och fritidsutbildning 900 poäng + 400 poäng fördjupning

Barnskötarutbildningen är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta med barn och ungdomar inom förskola, skola och fritidsverksamhet. Under utbildningen läser du bland annat kurser som Pedagogiskt ledarskap, Lärande och utveckling och Specialpedagogik. I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) där du får pröva dina kunskaper på riktigt i en barngrupp på en förskola eller skola.

Framtida yrkesutgångar och efterfrågan

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som barnskötare, elevassistent eller personlig assistent för barn och ungdomar. Som barnskötare, elevassistent och personlig assistent för barn och ungdomar är din uppgift att ge barn och ungdomar en trygg och stimulerande tillvaro. Detta arbete kan omfatta allt från att leka, skapa, idrottsaktiviteter och friluftsliv till matservering och att hålla kontakt med föräldrarna. Det finns en stor efterfrågan av utbildad personal inom förskola, skola och fritidsverksamhet.

Förkunskaper, kursstarter och kurslängd

För att kunna läsa Barnskötarutbildningen hos oss krävs det att du har grundläggande behörighet motsvarande grundskola. Barnskötarutbildningen på Åsö vuxengymnasium består av 900 poäng + 400 poäng fördjupning. Nivå C är en fördjupning med inritning Barnskötare/Elevassistent. Hos oss kan du välja att läsa utbildningen i klassrum eller på distans. Läser du utbildningen på distans skriver du alla prov och gör obligatoriska moment i skolans lokaler. Du söker utbildningen som ett kurspaket. Utbildningen startar fyra gånger per år; januari, mars, augusti och oktober.

Ansök här via din kommun

Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholms och Österåker kommun»
Solna kommun»
Sollentuna kommun»